Saturday, 21 July 2012

Welcome ♥

Alhamdulillah
Bertemu untuk kali yang ke 23 dengan kekasih hati  sangat mengharukan
Syukur kepada mu ya ALLAH. Masih memberi aku kesempatan untuk bersama RAMADHAN.


::: SELAMAT BERPUASA  KEPADA SEMUA MUSLIMIN & MUSLIMAT:::

NAK SHARE SIKIT
Para penyelidik ilmu perubatan telah membuktikan bahawa puasa dapat membuang toksik / racun2 dari badan dan secara tidak langsung dapat meningkatkan sistem imunisasi tubuh dalam melawan penyakit. Menurut Dr. Mac Fadon, seorang doktor dari Amerika, “Puasa adalah seperti tongkat ajaib yang dapat menyembuhkan penyakit yang membabitkan perut.” Banyak kejayaan beliau mengubati pesakit2nya dengan menganjurkan mereka agar berpuasa sebagai alternatif kepada ubat2 moden. Dan puasa bukan sahaja dapat menjaga kesihatan dan melawan penyakit bahkan dapat juga menajamkan minda kita.

Monday, 16 July 2012

My Name Is...?

Assalamualaikum...
Hola!!! Ha... Hari ni bermulalah praktikal ak selama dua bulan... 
tapi dan saja menconteng-conteng dinding blog ni...
Kepada rakan-rakan seperjuangan.. Selamat berpraktikal yea..

Entry kali ni isunya BUKAN fasal praktikal... 
Tetapi fasal NAMA... Setiap orang selepas saja lahir and ada jugak yang belum lahir nama dah dipilih siap-siapkan? Mak Ayah kita lah org paling excited nak bagi nama.. sampai ada yang bertikam lidah... 
Ak masa mula-mula lahir dulu mama abah kalut sungguh nak bagi nama...
Lagi-lagi aku bukan keluar sorang.. keluar berdua.. lagi lah mama abah terkejut... yela time 2 mama abah muda lagi baru 20 tahun... muda an???

BESTnya ak ada tiga nama.. Lahir saja mama and nenek bagi nama Fatimah Zahra. Dari kecik kat kampung memang nenek duk panggil Zara... Mama pulak time marah kat aku je la dia panggil nama 2.. tapi panjang sikit.. bila marah mesti mama panggil aku NAJUZARA...!!!!! ha.. naju 2 nama twin ak.. mama bagi nama kat dia Najuwa Sufara... till now lekat panggil nama NAJU...Biasalah.. kamikan twin.. main mesti la sama-sama an.. So mama skalikan jela nama kami ;) . Tiba-tiba balik Malaysia, abah sesuka hati tukar nama. Nama RASMI ak kt Malaysia ialah Nur Azura... Ak ada tanya kenapa abah bagi nama tuh..? Baru tahu rupa2nya time 2 cerita AZURA mmg tengah meletoppp... hahaha.. logik x..??? Tapi tak pelah.. ak ok je.. orang bagi nama pun syukur alhamdulillah... Tapi kat Thailand nama RASMI aku ialah  Fareeda Cheteh.. CHETEH 2 nama keturunan... SEKARANG ak x kisah pun orang nak pgil ZARA or AZURA.. Dua2 ak suka..
Cuma ada kawan2 kat sini yang pelik and tanya... Eh??? Kenapa ada yang panggil ZARA? Ha... itulah kisahnya...


Sekian ;)

Sunday, 15 July 2012

My Next...

Gunung Lepo
My Next Hiking... InsyaAllah...
Actually tahu fasal gunung nie dari member...
Gunung ni terletak di Hulu Langat... 1,400 feets em boleh tahan..
Menurut sumber kat gunung 2 ada waterfall and sangat2 cantik...
Excited sangat nie nak pergi... 
Dengan izin Allah.. insyallah.. I will..


LOVE IT

Jaga Hati

Assalamualaikum...
Entry kali nie just nk share sikit fasal JAGA HATI
Hati manusia nie mcm2 an.. 
ak akui mahu pelihara hati nie tak semudah menjaga sekawan kambing...
Susah sangat sebab hati nie selalu diseru dengan bisikan SYAITAN... 
tapi kita manusia  biasa tak boleh lari...
Cantiknya seseorang manusia itu dari hatinya bukan rupanya...

:::Tulisan ini dari apa yang mata ak lihat dan dari apa yang hati ak rasa :::


::: AKU :::



Wednesday, 4 July 2012

Sampaikan Salam Cintaku

hye guys...! assalamualaikum...
jom layan... i luv this song so much!
sedey... 

"Andai ku tiada... Andai ku pejam mata... 
Biarku abadi... 
cinta yang setia ini.. "
sekian ;)